Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen Ulusal Gençlik ve Eğitim Projeleri Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştaya 15’in üzerinde Üniversiteden katılımcıların katıldığı çalıştayda gençlik, eğitim ve Türkiye’de gençliğin vizyonu üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yeni YÖK yasası üzerinde değerlendirmeler yapılarak, yeni yasa ile öğrenci konseyleri ve öğrenci topluluklarının daha etkin konuma getirilmesi dile getirildi.
Gençlik vizyonu üzerine uzun değerlendirmeler yapılarak, ülke genelinde öğrenci konseylerinin, öğrenci topluluklarının ve gençlik kuruluşlarının ortak etkinlik alanları oluşturarak gençlerin bilinçlenmesi üzerinde duruldu. Gençler arasında kültürel manada bir ortak bilinç oluşturmak, 2023 yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemiz için bölgesel bir güç olmanın önemine vurgu yapıldı. Öncelikli olarak Türk Dünyası üzerine etkinlikler düzenleyen kuruluşlar arasında Türk Dünyası Birlik Platformu kurulması kararına varılmıştır.
Toplantı sonunda yapılan açıklamada şunlar söylendi; “Bölgesel güç anlamında Türk Dünyası olgusu ise Türk kültürü, dili, tarihi ve halk bilimi gibi birçok kavramı kapsadığına değinilerek bu alanda büyük etkinliklerin olacağı görüşünde birleşildi. Bu Platform aracılığıyla üniversite ve gençlik toplulukları ile ortaklaşa çalışmalar ve etkinlikler hazırlayarak sadece ülke genelinde kalmayarak uluslararası çapta organizasyonlar hazırlaması hedeflenmektedir. Bu sayede Türk kültürünün bütün kamuoyunun ve ülkelerin istikbali olan gençler arasında yayılması ve yüceltilmesi için çalışma alanı oluşturulmaya çalışılacak. Devletlerarasında oluşturan birlikleri aynı zamanda gençlik bazısında da katılım sağlamaya çalışacağız. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin çalışmalarının destekliyoruz ve gençlik alanında bu birliğin sağlanması için çalışmalar yürüteceğiz.”